Türkler Yunan devinin elinden çekip aldı. 29 yıllık efsanede 300 kişi çalışıyor

Türkiye’nin Köklü Çimento Üreticisi Adoçim Çimento, Yerli Firmalara Devredildi

Avrupa’nın önemli çimento üreticilerinden biri olan Yunan Titan Cement, Türkiye’deki varlığını yeniden yapılandırıyor. Titan Cement, Türkiye’deki en önemli varlığı olan Adoçim Çimento’yu 3,2 milyar TL bedelle Muğla Çimento Sanayi ve Yurt Çimento’ya devretti. Titan, bu satışın portföy optimizasyonu stratejisinin bir parçası olduğunu belirtiyor.

Muğla ve Yurt Çimento Yeni Sahiplerini Buldu

Titan Cement’in Adoçim’deki yüzde 75’lik hisseleri, Muğla Çimento’ya yüzde 50 ve Yurt Çimento’ya yüzde 25 oranlarında devredildi. Titan, Türkiye’deki batı bölgesindeki çimento öğütme tesisi ve puzolan madeni işletmeciliğine devam edecek. Titan, 2008 yılında Adoçim’i satın alarak Türkiye pazarına giriş yapmıştı ve 17 yıllık süreçte Adoçim, Titan’ın Türkiye’deki ana üretim merkezi haline gelmişti.

Titan Cement’in Çevre Dostu Stratejisi

Titan Cement, çevre dostu ürün portföyünü güçlendirmek için 2024’te Bilecik’teki Vezirhan Pozzolana Ocağı’nı satın almıştı. Ayrıca Yunanistan’da Yalı Adası’ndaki perlit ve puzolan ocaklarını Ageas Perlites’ten devraldı. Şirket, düşük karbonlu çimento üretimine odaklanarak küresel stratejisini yeniden şekillendiriyor.

ÜRETİM GÜCÜ

1996 yılında kurulan Adoçim Çimento, Türkiye çimento sektöründe güçlü bir konuma sahip. Tokat Artova’da entegre çimento fabrikası ile Marmaraereğlisi, Tokat, Artova ve Sivas’ta hazır beton tesislerini işleten şirket, 300 çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

Türkiye’de Odaklanan Titan Cement

Türkiye’de küçük çaplı faaliyetlerine devam edecek olan Titan Cement, çevre dostu ürünlerin üretimine ağırlık vererek karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Titan Cement’in Adoçim satışı, çevresel sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yerli Üreticiler Güçleniyor

Adoçim Çimento’nun Muğla ve Yurt Çimento’ya devri, Türkiye’nin çimento sektöründe dengeleri değiştirebilir. Titan Cement’in yerli firmalara devretmesi, sektördeki rekabeti artırırken, şirketin odak noktasını çevre dostu ürünlere ve düşük karbonlu çimento üretimine çevirmesi dikkat çekiyor.

Related Posts

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı (23 Mayıs 2025)

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen haziran vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde 0,4 artışla 10.758,00 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise yaklaşık yüzde 0,1 düşüşle 10.751,00 puan oldu. Haziran vadeli endeks kontratı …

Bundesbank, ekonominin durgunlaşmasını bekliyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ekonominin ABD gümrük tarifesi politikasının etkisiyle ikinci çeyrekte durgunlaşmasını beklediğini bildirdi.

Ünlü kargo firması resmen değişti: Artık bu isimle hizmet verecek

MNG Kargo, 2023 yılında DHL Group tarafından satın alınmasının ardından markasını tamamen yeniledi. Şirket, artık Türkiye’de DHL eCommerce ismiyle faaliyet gösterecek. Kurumsal kimlik, logo, renkler ve dijital varlıklar tamamen değiştirildi. Şubelerde tabela değişim süreci başladı.

Bir ülke daha euroya geçiyor

Bulgaristan Merkez Bankası, ülkenin 1 Ocak 2026 itibarıyla euroya geçmeye hazır olduğunu duyurdu. Enflasyon kriterini karşıladıklarını belirten Başkan Dimitar Radev, geçiş sürecinde son kararın Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu’na ait olduğunu vurguladı.

Türkiye’ye tepki en çok Çelebi’yi etkiledi, açılan davanın duruşması bugün: Hindistan’la boykot gerilimi

Türkiye ile Hindistan arasında yaşanan politik gerilim, ekonomik cepheye taşındı. Resmi açıklama olmasa da Hindistan’da tüketici boykotu büyüyor; market zincirleri Türk ürünlerini raflardan indiriyor. En ağır darbeyi Çelebi Hava Hizmetleri aldı. Şirketin Hindistan’a açtığı dava bugün görülüyor.

‘Son birkaç haftaya baktığımızda yatırımcı algısında toparlanma var’

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’nin kredi risk priminin 90 baz puandan fazla düştüğünü belirterek, “Son birkaç haftaya baktığımızda yatırımcı algısında toparlanma var, bunun da finansal piyasa koşullarına yansıdığını görüyorsunuz.” dedi.