Nesli tükenen dev 4 bin yıl sonra hayata dönüyor: Milyarlar harcandı…

Colossal Biosciences ile Nesli Tükenmiş Türlerin Yeniden Canlandırılması

2021 yılında girişimci Ben Lamm ve Harvard genetikçisi George Church tarafından kurulan Colossal Biosciences, genetik teknolojilerle nesli tükenmiş türleri yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Şirketin toplam fonu 435 milyon dolara ulaştı ve şirketin değeri 10,2 milyar dolara yükseldi. Şirketin nesli tükenen canlılar arasından ilk hedeflerinden biri de 4.000 yıllık tüylü mamutları yeniden canlandırmak.

Nesli Tükenen Birçok Hayvan Hedefleniyor

Colossal Biosciences, dünyada nesli tükenmiş türleri geri döndürmek için çalışan ilk ve tek şirket olarak dikkat çekiyor. Yünlü mamutların yanı sıra dodo kuşu ve Tazmanya kaplanı gibi türlerin de yeniden canlandırılması hedefleniyor. Şirketin kurucularından Ben Lamm, yeni yatırımlar sayesinde hem teknoloji geliştirme süreçlerinin hızlanacağını hem de farklı türler üzerinde çalışılacağını belirtti.

Mamut Projesinde Büyük İlerleme Kaydettiler

Tüylü mamut projesinde şu anda hücre düzenleme aşamasında olan bilim insanları, donmuş tundralardan elde edilen antik DNA örneklerini analiz ediyor. Elde edilen genetik materyal, Asya filleriyle genetik olarak benzerliği nedeniyle bu türün hücrelerine entegre ediliyor. Hibrit embriyoların gelişmesiyle birlikte yünlü mamut yavrularının doğumu 2028 gibi erken bir tarihte gerçekleşebilir.

Yavruların, biyolojik güvenlik önlemleri alınmış özel bir tesiste büyütülmesi ve doğaya kazandırılmadan önce detaylı bir şekilde izlenmesi planlanıyor. Robb Report’a göre, bu proje sadece bilimsel bir dönüm noktası olmakla kalmayacak, aynı zamanda nesli tükenmekte olan türlerin korunmasına yönelik yeni bir çığır açacak.

Related Posts

Buzulların altında volkanik sır! Derinliklerindeki gizem:

Antarktika, dünyanın en soğuk ve en gizemli kıtası, bilim insanlarını bir kez daha şaşırtmayı başardı. Yeni bir araştırmada, kıtanın en büyük buzul tabakasının altında aktif bir volkanik sıcaklık kaynağı tespit edildi. Bu keşif, hem küresel iklim …

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …

Havadan benzin üretmek gerçek mi oldu?

New York merkezli bir girişim havadan doğrudan benzin üretebilen bir makine geliştirdiğini duyurdu.

TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması başvuruları devam ediyor

Bilişim Vadisi yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması için başvurular devam ediyor. Türkçe doğal dil işleme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılardan; Türkçe metinlerin işlenmesi için gerekli kullanıcı dostu ve yüksek performanslı kütüphanelerin, veri kümelerinin hazırlanmasına katkı sağlanması bekleniyor.

iPhone’a 200 megapiksel kamera geliyor!

Apple, iPhone’ların kameralarında büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Çinli sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan bir sızıntıya göre teknoloji devi, gelecekteki iPhone modellerinde 200 megapiksel kameraya geçmeyi planlıyor.