İstanbul Bilim Olimpiyatları Yarışması’nın ikinci aşaması Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’de yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi’ kapsamında düzenlenen olimpiyatlarla, temel bilimler alanında yetenekli öğrencileri keşfederek nitelikli çalışmalar yapmalarına yardımcı olmak ve bu alanda desteklemek amaçlanıyor. 2017 yılından bu yana iki aşamalı olarak düzenlenen yarışma ortaokul ve lise düzeyinde; matematik, bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji ile coğrafya alanlarında yapılıyor.

Her geçen yıl artan katılımcı sayısıyla İstanbul Bilim Olimpiyatları Yarışması’na 2023’te 50 bine yakın öğrenci katıldı. Geleceğin bilim insanı olmayı hedefleyen öğrenciler, dereceye girerse bu alanda çeşitli eğitimler almaya da hak kazanacak.

ÇOCUKLAR BU FIRSATI DEĞERLENDİRMEK İÇİN YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Yarışmaya ilişkin bilgi veren İstanbul Bilim Olimpiyatları Koordinatörü Murat Yoğurtçu, “Sınavın son aşamasını yapıyoruz. Başarılı olan öğrenciler madalya ve çeşitli ödüller kazanacak. Matematik, fizik, kimya, bilgisayar alanlarında yapıyoruz bu yıl coğrafyayı da dahil ettik. Ortaokul öğrencilerinin bilgisayar sınavının ikinci aşamasını Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’de yapıyoruz. Başarılı olan öğrenciler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Temel Fikirlerden, Temel Bilimlere Projesi kapsamında verilen eğitimlere katılmaya hak kazanıyor. Bu eğitimleri alan öğrenciler de TÜBİTAK sınavlarına girip milli takıma geçiyor. Milli takımın tamamına yakını bizim öğrencilerimizden oluşuyor. Çocuklar da bu fırsatı değerlendirmek için yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

Sınavda kolaydan zora 5 soru sorduklarını belirten Yoğurtçu, “Biz TÜBİTAK’a göre yetişmeye aday daha fazla öğrenciyi sınava alıyoruz. Demirören Medya ve Teknoloji MTAL yeni kuruldu, biz Türkiye’nin gözde, gelecek vadeden okullarında bu sınavları yapıyoruz, onları işin içerisine dahil etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’in Müdür Yardımcısı Gülümser Alan da “Sınava giren öğrenciler akademik olarak başarılı öğrenciler; önümüzdeki yıl bizi tercih etme potansiyelleri yüksek o yüzden ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Okulumuzda lise düzeyinde Bilim Olimpiyatları’na hazırlanan 8 öğrencimiz var. Bu ekipten gelen arkadaşlar öğrencilerimize eğitim veriyor. Hem bilgisayar ve internet altyapısı hem de teknoloji lisesi olduğumuz için sınavın bilişim ayağının okulumuzda yapılması tesadüf değil” ifadelerini kullandı.

KARATAŞ: KAZANMAK İSTİYORUM, HEDEFİM İYİ BİR YAZILIMCI OLMAK

Sınava girenlerden Barış Karataş ise “Sınava video izleyerek kodlama yazarak hazırlandım, heyecanlıyım. Kazanmak istiyorum hedefim iyi bir yazılımcı olmak. Şu anda iki kodlama dili öğreniyorum ileride farklı diller de öğrenmek istiyorum. Bu sınav beni daha da çalışmam için motive ediyor. Farklı platformlarla ve insanlarla tanışmama olanak sağladı. Sınavın ilk aşaması da iyi geçmişti, az ve çok işlem gerektiren sorular vardı, heyecanlıydı ama güzel geçti” dedi.

AKIN: HEYECANLIYIM, YAZILIM ALANINDA İLERLEYECEĞİM

Nehir İpek Akın da “Sınavın ilk aşamasında çok heyecanlıydım. Soru yapabildikçe rahatladım ve buraya gelmeyi başardım. Bilgisayarla uğraşmayı seviyorum, kod yazabiliyorum. Bronz madalya kazanmıştım şimdi hedefim bunu yükseltmek. Gelecekte yazılım alanında bir mesleğim olsun istiyorum. Çünkü programlamanın geleceği olan bir meslek olduğunu düşünüyorum. Şimdi de biraz heyecan var ama zamanımız çok düşünmek için vaktimiz oluyor” diye konuştu.

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x