‘Finansın teknoloji ile buluştuğu her alanda yatırımlar artıyor’

“`html

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde Fintech İnovasyonları Tartışıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününe ‘Finansal Teknolojilerde İnovasyon ve Gelecek Senaryoları’ başlıklı panelle başlangıç yapıldı. Panelde Kredim CEO’su ve Param Grup CRO’su Dr. Semra Demircioğlu, finans alanındaki teknolojik gelişmelere ve dünya genelinde bu alanda yapılan yatırımların artışına dikkat çekti.

Bu yıl 14. kez düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye’nin yanı sıra dünya çapındaki önde gelen siyasetçiler, iş insanları ve akademisyenleri bir araya getirdi. Zirve, ‘Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0’ teması ile gerçekleştirildi ve ikinci günün ilk panellerinden biri olan ‘Finansal Teknolojilerde İnovasyon ve Gelecek Senaryoları’na Param sponsor olarak destek verdi.

Dr. Semra Demircioğlu, dünya genelinde özellikle Türkiye’nin gündeminde finansal teknolojinin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Finansın teknolojiyle etkileşimde bulunduğu her platformda farklı çözümler geliştirilmektedir. Pandeminin ardından teknolojiye ve özellikle finansal teknolojiye duyulan ilgi büyük bir hızla artıyor. Param Grubu olarak, bu alanda sunduğumuz uçtan uca çözümlerle, bireyler ve işletmeler için teknoloji ile entegre hizmetler sağlıyoruz. Özellikle, yalnızca ödeme sistemleri değil, kart hizmetleri ve finansal hizmetlerin yanı sıra satın alma işlemleriyle de bütünleşik finansman sunuyoruz. Toptancılardan satıcılara, üreticilerden alıcılara kadar geniş bir ekosistemin parçasıyız” şeklinde konuştu.

Ticaretin Finansmanında Öncü Adımlar

Tam Finans Genel Müdürü Hakan Karamanlı, ticaretin finansmanına yönelik sağladıkları destekleri aktararak, “Geçtiğimiz yıl 54 bin farklı KOBİ’ye toplamda 1,5 milyar dolar finansman sağladık. Bu firmaların yüzde 40’ının bankada hatta hiç hesabı yoktu. Yüzde 25’i ise bir yıl içinde kurulmuş, daha herhangi bir mali kayıtları olmayan işletmelerdi. Her 10 işletmeden birinin ilk finansmanını sağlıyoruz ve bu başarı ile geçen yıl Dünya Bankası’nın finans kuruluşu IFC tarafından Avrupa’da en başarılı KOBİ finans şirketi seçildik” dedi.

Teknoloji ile Ticaretin Nabzını Tutan Yeni Yöntemler

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Gültekin Bahar, Türkiye’nin KOBİ’ler açısından zengin bir ülke olduğunu vurguladı. Sipay Kurucusu Nezih Sipahioğlu, yapay zekanın finansal sektördeki kolaylıklarını anlatarak, “Yapay zeka, manuel işlemleri kolaylaştırmakta. Kendi hizmetlerimizde bu teknolojileri kullanarak verimliliğimizi artırıyoruz. Türkiye’deki bankacılık, dijital olarak dünya standartlarının çok üstünde” dedi.

Finansal Süper Uygulama Tasarımı

Papara Yönetici Ortağı Cenap Doğru, “Son 10 yılda Avrupa Birliği mevzuatları, rekabeti artırmak için sektörde lisanslamaya yöneldi. Bugün, 80 civarı firma, finansal kapsayıcılığı sağlama amacı taşıyor. Teknolojik ilerlemelerle, kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla çeşitli çözümler üretiyoruz” diye konuştu. Doğru, kullanıcıların zamanla yaşadığı sorunları ele alarak, finansal süper uygulama hedeflerinden bahsetti.

Gayrimenkullerin Tokenizasyonu Üzerine

Aquanow Kurucu Ortağı ve CEO’su Phil Sham, global ölçekte 55 ülkede altyapı ve likidite sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Sham, “Türkiye, kripto açısından en hızlı büyüyen bölgelerden biri. Burada projelerimize devam ediyoruz, gayrimenkulleri tokenize ederek finansal hizmetler sunuyoruz. Ortadoğu’da gerçekleştirilen projelerde böyle bir iş modeliyle ilerliyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

“`

Related Posts

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …

Havadan benzin üretmek gerçek mi oldu?

New York merkezli bir girişim havadan doğrudan benzin üretebilen bir makine geliştirdiğini duyurdu.

TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması başvuruları devam ediyor

Bilişim Vadisi yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması için başvurular devam ediyor. Türkçe doğal dil işleme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılardan; Türkçe metinlerin işlenmesi için gerekli kullanıcı dostu ve yüksek performanslı kütüphanelerin, veri kümelerinin hazırlanmasına katkı sağlanması bekleniyor.

iPhone’a 200 megapiksel kamera geliyor!

Apple, iPhone’ların kameralarında büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Çinli sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan bir sızıntıya göre teknoloji devi, gelecekteki iPhone modellerinde 200 megapiksel kameraya geçmeyi planlıyor.

Dünyanın ilk insansı robot boksu Çin’de yapıldı: Çelik yumruklar havada uçtu

Robot boksu sırasında düz yumruklar, kanca yumruklar, yan ve aparkat vuruşlar sergilendi. Robotlar düştükten sonra yerden bile kalktı.