Bursa’da 4 Günde 4 Bin Genç Uyuşturucuya Karşı Uyarıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekiplerinden Uyuşturucu Uyarısı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 4 günde 4 bin genç üzerinde uyuşturucuyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Bursa’da, Narkotik polisi, operasyonlarının yanı sıra halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Motosikletli ve yaya olarak şehrin her köşesinden ansızın çıkan Narko timler, son 4 gün içinde 4 bine yakın genci uyuşturucuya karşı uyardı. Halkın yoğun olduğu noktalarda, parklar, üniversiteler, hastaneler, otobüs terminalleri, camiler ve tarihi bölgelerde broşür dağıtan ekipler, aileleri ve gençleri bilgilendirdi.

Uzmanlar, esrar maddesinin dünya genelinde üretilebildiğine ve fiziksel, psikolojik bağımlılık yaptığına dikkat çekerek, ailelere uyuşturucu konusunda bilinçlenmeleri çağrısında bulundu. Sokak jargonunda kullanılan isimler arasında ‘ot, toz, kubar, dalga, gogo, kova, üçlü veya beşli’ gibi isimlerin olduğunu belirten uzmanlar, bu isimleri duyduklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Metamfetamin, ecstasy, bonzai gibi maddelerin sağlık üzerinde ciddi tehlikeler oluşturabileceğini belirten uzmanlar, bu maddelerin sokakta farklı isimlerle anıldığını da sözlerine ekledi. Özellikle ailelerin dikkat etmesi gereken bu maddeler hakkında bilgilendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Bu baharatlar ilacın etkisini sıfırlıyor! Bilmiyormuşuz, eliniz bile gitmesin

Uzmanlar, yaygın olarak kullanılan 3 baharatın hayat kurtarıcı etkisi olan bazı ilaçların etkisini azaltabileceğini belirtiyor. Bu baharatları tüketiyorsanız, içtiğiniz ilaçların faydalı etkilerini hissedemiyor olabilirsiniz. İşte dikkatli bir şekilde tüketmeniz gereken baharatlar.

Her 3 yetişkinden 1’i bu sorunu yaşıyor! Çağın sessiz çığlığı: Uykusuzluk

Son yılların yükselen trendi “iyi yaş alma” veya “sağlıklı yaşlanma” konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, yeterli ve kaliteli uyku hakkında “Sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurların başında gelir” yorumunu yapıyor.

Bel ağrısı nasıl geçer?

‘’Araştırmalar toplumun en az yüzde 80’inin yaşamlarının bir döneminde bel ağrısından şikayetçi olduğunu gösteriyor’’ diyen Op. Dr. Akkor bu yaygın sorunun nedenlerini ve tedavi
yollarını açıkladı.

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.

Ekran süresi uzadıkça çocuklarda dikkat dağınıklığı ve dijital bağımlılık artıyor: Ekrandan uzak tutun

Yaz ayları yaklaşırken çocukların dijital araçlarla geçirdikleri vakit de artıyor. Uzmanlar aileleri çocukları uzun süre ekran başında tutmamaları konusunda uyarıyor.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”