Atatürk’e sahip çıkmak görevdir o teğmenler takdir edilmelidir

Tuzla Piyade Okulu’da, 10 Kasım Atatürk’ü Anma töreninde, yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenin tutumuyla başlayan ve daha sonra farklı boyutlar kazanan olaydan sonra, 3’ü Atatürk’e saygısızlık, 4’ü ise hiyerarşiye aykırı davrandıkları gerekçesiyle 7 teğmen Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla ilişiği kesilen teğmenler hakkında adli süreç de başlatıldı.

DİSİPLİNSİZLİK VE REZALET

Hakim Albay Sadrettin Aktaş, 13 yıl Jandarma Genel Komutanlığı’nda adli müşavir olarak görev yaptı. 7 teğmenin ihraç kararıyla ilgili gelişmeleri yakından izledi. Aktaş, Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan olayı ve sonrası gelişmeleri SÖZCÜ’ye şöyle değerlendirdi:

“Yaşananlar Atatürk’ün kurduğu TSK’nın bir unsurunda cereyan etmesi bile tek başına büyük bir disiplinsizlik rezaleti ve ayıbıdır. Atatürk ülkenin kurucusu ve ulusal değeridir. Ona saygı ve şükran duymak yurtseverliğin gereğidir. Okuldaki eğitimin gözden geçirilmesi şarttır. Bu olay son derece ciddi olup subayların temininde ve yetişmelerinde ki eksiklikler derhal saptanarak gerekli adımlar atılmalı.

SIRADAN BİR OLAY DEĞİL

Salt disiplin bozucu davranış gibi ele alınması sıradan bir vaka gibi algılanmasına yol açar ve devamında daha organize sonuçlar kapı açar. Bunu da en çok isteyenler ezelden beri cumhuriyet değerleri ve cumhuriyetin kurucusuyla sorunu olanlar olacaktır. Atatürk’e düşmanlık vatana ve ulusa düşmanlıktır. Komutanlarının yapması gerekeni yaparak müdahale eden teğmenler görevini yapmıştır. Atatürk ve cumhuriyete sahip çıkmak siyaset değil görevdir.”

ADD: Karar kabul edilemez Atatürk’ü ihraç anlamına gelir

Atatürkçü Düşünce Derneği, 4 teğmenin ihracına onay veren Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “4 vatan evladı teğmenin, Atatürk’ü savunmasının suç görülmesi kabul edilemez. Bu kararın Atatürk’ü, Silahlı Kuvvetler’den ihraç anlamına geleceği, bunu yapabilmenin de kimsenin haddi olmadığı aşikardır” denildi.

TSK’nın 22 asırlık kodlarını değiştirmek için çalışıyorlar

Emekli Albay Kemal Kamburoğlu da, teğmenlerin ihracıyla ilgili olarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bu tip meseleler yaşanmasının en önemli nedeni, ordumuzun 2 bin 233 yıllık kodlarının yoğun bir gayretle ortadan kaldırılma hedefinin olmasıdır. TSK’nın en önemli kurumlarından olan Askeri Yargı’nın ortadan kaldırılması da, yapılan en büyük yanlışlardan birisi olmuştur” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x