Arabada herkes kullanıyor ama artık veto yedi: Avrupa Birliği kararını verdi!

Avrupa Birliği, otomotiv endüstrisinde devrim yaparak ortak enstrümanı kaldırmayı planlıyor.

Son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan değişiklikler gerilimi arttırmış durumda. Bu reformlar genellikle tartışmalı olsa da, Avrupa Birliği vatandaşlarının uzlaşmasını zorlaştırıyor. AB, otomobil teknolojisi ve kullanım alışkanlıklarında önemli bir değişiklik yaparak sektörde dönüşüm sağlamayı amaçlıyor.

Örneğin, otomobil üreticilerinin 2035 yılına kadar sadece elektrikli araçlar üretebilmesini zorunlu kılan yasa, dönüşümün bir parçası olarak öne çıkıyor. Ancak, elektrikli araçlara olan ilginin düşük olması nedeniyle bu karar tartışmalı ve bölücü olarak değerlendirilebilir. Yasa, sektördeki birçok aktörün tepkisine neden olurken, geçiş sürecinin nasıl yönetileceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

AB, CO2 salınımına ilişkin yaptırımları şiddetlendirerek emisyon sınırını 95 g/km’nin altına indirdi. Ancak, bu hedeflerin mantıksız ve ulaşılamaz olduğu iddia ediliyor. Pek çok otomobil markası, bu hedeflere ulaşabilmek için Tesla ile işbirliği yapmaya başladı. Bu durum, yasanın uygulanabilirliği konusunda ciddi şüpheler doğururken, sektörde dengeleri değiştirdi. Artık AB’de bu yeni düzenlemelere karşı savaşacak engeller oluştu.

AB, dokunmatik ekrana karşı: veda zamanı

ABD ve Çin, yapay zeka destekli sistemlerin en iyi versiyonunu tasarlamak için yarışırken, Avrupa’da otomobillerdeki dokunmatik ekranlara karşı bir mücadele başlıyor. Bu karar teknolojinin geleceği üzerine yapılan tartışmaları körüklemekle kalmıyor, aynı zamanda tarihi bir bakış açısından oldukça garip bir gelişme olarak görülüyor. Avrupa, otomotiv teknolojisinin geleceğini şekillendirmede önemli bir adım atarken, bu süreç sektörde büyük tartışmalar yaratıyor.

Ancak, auto.everyeye.it tarafından rapor edildiği gibi, dokunmatik ekranların güvenlik açısından riskli olduğu ve yol güvenliğini tehlikeye attığı düşünülüyor. Bu ekranlar dikkat dağınıklığına ve kazaların temel sebeplerinden biri haline gelmeye neden olabilir. Ayrıca, dokunmatik ekranların her zaman anında tepki vermemesi sürücülerin ihtiyacı olduğunda tepki alamamasına yol açabilir ve ek bir tehlike oluşturabilir.

Related Posts

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …

Havadan benzin üretmek gerçek mi oldu?

New York merkezli bir girişim havadan doğrudan benzin üretebilen bir makine geliştirdiğini duyurdu.

TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması başvuruları devam ediyor

Bilişim Vadisi yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması için başvurular devam ediyor. Türkçe doğal dil işleme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılardan; Türkçe metinlerin işlenmesi için gerekli kullanıcı dostu ve yüksek performanslı kütüphanelerin, veri kümelerinin hazırlanmasına katkı sağlanması bekleniyor.

iPhone’a 200 megapiksel kamera geliyor!

Apple, iPhone’ların kameralarında büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Çinli sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan bir sızıntıya göre teknoloji devi, gelecekteki iPhone modellerinde 200 megapiksel kameraya geçmeyi planlıyor.

Dünyanın ilk insansı robot boksu Çin’de yapıldı: Çelik yumruklar havada uçtu

Robot boksu sırasında düz yumruklar, kanca yumruklar, yan ve aparkat vuruşlar sergilendi. Robotlar düştükten sonra yerden bile kalktı.