Yiyecekleri az çiğneyen çocuklarda obezite daha sık görülüyor

Çocuklarda Çiğneme Alışkanlığının Obezite Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

Osaka Üniversitesi’nin araştırmacıları, çocuklardaki çiğneme alışkanlıklarının obezite üzerindeki etkilerini incelemek için detaylı bir araştırma gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1400 çocuğun yeme alışkanlıklarının incelendiği çalışmada, yiyecekleri yeterince çiğnemeyen çocukların obeziteye daha yatkın olduğu ortaya çıktı.

Çalışmada, yiyecekleri az çiğneyen ve hızlı yemeye meyilli olan çocukların obezite riskinin daha yüksek olduğu belirlendi.

Çiğneme gücü zayıf olan çocukların obeziteye daha fazla eğilimli olduğu, hızlı yiyen çocukların ise obezite riskinin yaklaşık iki kat daha fazla olduğu bulundu.

Özellikle erkek çocuklarında daha belirgin olan bu durum sonucunda, çalışmada yer alan 167 çocuğun “obez” kategorisine girdiği tespit edildi.

Araştırma sonuçları, detaylı bir şekilde “Science Direct” adlı internet sitesinde yayımlandı.

Related Posts

Prof. Dr. Kılınç: 15 yaş üstü nüfusta her üç kişiden biri sigara kullanıcısı, yüzde 35’i tütün kullanıyor

“Hiç bu kadar fazla tütün tüketilmemişti!”

Haftada 150 dakika vakit harcamanız yeterli!

Kalp krizi sizi de tehdit ediyor olabilir! Uzmanlar, haftalık egzersiz süresinde küçük bir değişiklikle hayati risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini söylüyor. Hangi gıdaları tercih etmeli, nasıl bir egzersiz rutini oluşturmalısınız?

Bu baharatlar ilacın etkisini sıfırlıyor! Bilmiyormuşuz, eliniz bile gitmesin

Uzmanlar, yaygın olarak kullanılan 3 baharatın hayat kurtarıcı etkisi olan bazı ilaçların etkisini azaltabileceğini belirtiyor. Bu baharatları tüketiyorsanız, içtiğiniz ilaçların faydalı etkilerini hissedemiyor olabilirsiniz. İşte dikkatli bir şekilde tüketmeniz gereken baharatlar.

Her 3 yetişkinden 1’i bu sorunu yaşıyor! Çağın sessiz çığlığı: Uykusuzluk

Son yılların yükselen trendi “iyi yaş alma” veya “sağlıklı yaşlanma” konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, yeterli ve kaliteli uyku hakkında “Sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurların başında gelir” yorumunu yapıyor.

Bel ağrısı nasıl geçer?

‘’Araştırmalar toplumun en az yüzde 80’inin yaşamlarının bir döneminde bel ağrısından şikayetçi olduğunu gösteriyor’’ diyen Op. Dr. Akkor bu yaygın sorunun nedenlerini ve tedavi
yollarını açıkladı.

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.