MİT’ten, kilise saldırısıyla bağlantılı olan IŞİD’in Horasan yapılanmasına operasyon
2 mins read

MİT’ten, kilise saldırısıyla bağlantılı olan IŞİD’in Horasan yapılanmasına operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yönelik saldırının ardından IŞİD’in yeni Horasan yapılanmasının eleman temini, finans ve lojistik faaliyetlerine yönelik operasyon düzenledi. 

Türkiye kamuoyunun özellikle kilise saldırısından bu yana gündemine giren ancak çok uzun dönemdir ülkedeki varlıkları tespit edilen yabancı uyruklu IŞİD şüphelilerine yönelik operasyonlar sürüyor. İçişleri Bakanlığı 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Kafes-35” operasyonları kapsamında 34 IŞİD şüphelisinin yakalandığını duyurdu. T24 yazarı Tolga Şardan, yakında zamanda, IŞİD’in “yeni eylem grubu” olarak tanımlanan IŞİD-H;  Horasan Grubu’nun bağlantılarını yazmıştı. Şardan’ın yazısına göre, güvenlik bürokrasisinde üst düzey bir isim, yılbaşından önce İstanbul’da yapılan operasyonlarla 12 terör eyleminin önlendiğini anlatırken, Sarıyer’deki kiliseye yönelik IŞİD saldırısına da Horasan Grubu’nun izleri görülmüştü.

TIKLAYIN – İstanbul’daki IŞİD hücrelerinde Horasan Grubu bağlantıları

MİT de kilise saldırısının ardından IŞİD’in yeni Horasan yapılanmasının eleman temini, finans ve lojistik faaliyetlerine yönelik operasyon düzenledi. 

DHA’da yer alan haberde, güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 28 Ocak’ta Sarıyer’de Tuncer Cihan’ın hayatını kaybettiği kilisedeki saldırının failleriyle bağlantılı olan Horasan grubu İstanbul sorumlusu ve onunla hareket eden örgüt üyeleri belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli sürdürülen çalışmalarda, Afganistan’daki IŞİD yapılanması Horasan grubuna bağlı olarak Türkiye’ye yönelik faaliyet gösterdiği tespit edilen çok sayıda kişinin yakalanması ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirilmesi sağlandı. Operasyon sonucunda, Horasan yapılanmasının eleman temini ile finans ve lojistik faaliyetlerine sekte vurularak Türkiye’ye yönelik planları engellendi.

Horasan yapılanmasının, Türkiye’de güvenlik güçlerinin kontrol ve takibine takılmamak amacıyla yabancı plakalı araçlar kullandığı ve bununla birlikte internet tabanlı uygulamalar üzerinden haberleşmeye önem verdiği tespit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir