Nesli tükenen dev 4 bin yıl sonra hayata dönüyor: Milyarlar harcandı…

Colossal Biosciences ile Nesli Tükenmiş Türlerin Yeniden Canlandırılması

2021 yılında girişimci Ben Lamm ve Harvard genetikçisi George Church tarafından kurulan Colossal Biosciences, genetik teknolojilerle nesli tükenmiş türleri yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Şirketin toplam fonu 435 milyon dolara ulaştı ve şirketin değeri 10,2 milyar dolara yükseldi. Şirketin nesli tükenen canlılar arasından ilk hedeflerinden biri de 4.000 yıllık tüylü mamutları yeniden canlandırmak.

Nesli Tükenen Birçok Hayvan Hedefleniyor

Colossal Biosciences, dünyada nesli tükenmiş türleri geri döndürmek için çalışan ilk ve tek şirket olarak dikkat çekiyor. Yünlü mamutların yanı sıra dodo kuşu ve Tazmanya kaplanı gibi türlerin de yeniden canlandırılması hedefleniyor. Şirketin kurucularından Ben Lamm, yeni yatırımlar sayesinde hem teknoloji geliştirme süreçlerinin hızlanacağını hem de farklı türler üzerinde çalışılacağını belirtti.

Mamut Projesinde Büyük İlerleme Kaydettiler

Tüylü mamut projesinde şu anda hücre düzenleme aşamasında olan bilim insanları, donmuş tundralardan elde edilen antik DNA örneklerini analiz ediyor. Elde edilen genetik materyal, Asya filleriyle genetik olarak benzerliği nedeniyle bu türün hücrelerine entegre ediliyor. Hibrit embriyoların gelişmesiyle birlikte yünlü mamut yavrularının doğumu 2028 gibi erken bir tarihte gerçekleşebilir.

Yavruların, biyolojik güvenlik önlemleri alınmış özel bir tesiste büyütülmesi ve doğaya kazandırılmadan önce detaylı bir şekilde izlenmesi planlanıyor. Robb Report’a göre, bu proje sadece bilimsel bir dönüm noktası olmakla kalmayacak, aynı zamanda nesli tükenmekte olan türlerin korunmasına yönelik yeni bir çığır açacak.

Related Posts

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Yapay zekaya göre Anneler Günü’nde annenize en az bir kez vermeniz gereken hediye!

Yapay zeka analizleri, bu yıl Anneler Günü’nde en anlamlı hediyenin, alıcısına özel olarak tasarlanmış ve duygusal emek barındıran armağanlar olduğunu gösteriyor.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.

Yapay zeka ile restoran devrimi! Lezzetin yeni şefi

Restoran sektörü, teknolojik dönüşümün ön saflarında yer aldı. Yapay zeka (AI), mutfak operasyonlarından müşteri etkileşimlerine kadar her alanda yenilikçi çözümler sunarak işletmelerin verimliliğini artırıyor ve rekabet avantajı sağladı. 2025 …

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google’a karşı açtığı antitröst davasında önemli bir eşiği daha geçti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabete zarar verdiğine hükmetmişti. Şimdi ise gözler eylül ayında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir